Vizcarro, Núria

TRAJECTÒRIA
És llicenciada en Dramatúrgia i Direcció per l’Institut del Teatre de Barcelona, en Interpretació, opció textual, per l’ESAD València i en Biologia per la Universitat de València.
Guanyadora el 2012 del XVIII Premi Nacional de Teatre “Castelló a Escena” amb l’obra Teresa. Ha rebut formació de dramaturgs com Carles Batlle, José Sanchis Sinisterra, Roland Schimmelpfennig, Enzo Cormann i Alberto Conejero.
És membre fundador de La Ravalera, companyia especialitzada en espectacles en espais no convencionals, i creadora i organitzadora de la Fira de Teatre Breu de Castelló “La Ravalera”. D’entre els seus últims treballs com a dramaturga ha escrit Hibakusha 597, Refugi i la peces curtes Mares i Porta’ls llet als veïns de la Cia. La Ravalera; Libera Me. Acte Sacramental d’una dona maltractada, estrenada al Teatre Municipal de Manacor; El Baró pels Arbres de Taaroa Teatre i representada al Teatre Lliure de Barcelona; Protesto: bon començament és aquest produïda per La Seca- Espai Brossa a Barcelona; Sota el llit, estrenada al Teatre Nacional de Catalunya i produïda pel Teatre Nacional de Catalunya i Factoria Escènica Internacional (FEI), així com Ser o no ser Otel·lo o com tot se’n va a la merda un dia qualsevol estrenada al Teatre Principal de Palma (Illes Balears), coproducció del Teatre Principal de Palma, Cia. NeoRural i Cia. Teatre de Vellut; Ceguera dins de l’espectacle Més enllà de la foscor de Taaroa Teatre estrenada a la Sala Beckett de Barcelona, o Mediocres de la Cia. Buits i Nous i estrenada al Versus Teatre a Barcelona, entre d’altres.
Com a actriu ha participat en diversos muntatges: Anita Coliflor, tragedia de brebajes de Pablo Rosal; Miranda al Mar, una tempesta de la Cia.. Buits i Nous; La Tragèdia de Ricard III de la Cia. Neorural; Ser o no ser Otel·lo o com tot se’n va a la merda un dia qualsevol de Neorural i Teatre de Vellut; o Hibakusha 597 i Refugi de La Ravalera, entre d’altres.