Serra, Clàudia

TRAJECTÒRIA

Clàudia Serra, nascuda a Alacant el 29 de març de 1996, és graduada en Filologia Catalana i dramaturga. En l’àmbit de les arts escèniques, s’ha format en els cursos de dramatúrgia avançada de la Me’ec (Pont-à-Mousson, França) i de l’Obrador Internacional de la Sala Beckett, amb autors com ara: Frédéric Sonntag, Rafael Spregelburd, Joseph Danan, Abel González Melo, etc. També ha realitzat el Màster Universitari en Estudis Teatrals a l’Institut del Teatre de Barcelona, on va fer les pràctiques de direcció escènica amb Sergi Belbel al Teatre Nacional de Catalunya.

Com a crítica literària, Serra ha publicat diversos articles en algunes revistes, com ara Afers, Caràcters, Núvol, Gargots o La veu dels llibres, així com pròlegs per a la col·lecció de teatre de l’editorial Bromera (entre d’altres). Com a dramaturga, va començar publicant les obres Zoôn Politikón (l’any 2014) i Evast (el 2015), que van ser guardonades amb els Premis de Creació de la UV i representades l’any següent, el 2016, a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau, la primera sota la direcció de Josep Valero i la darrera sota la de Pau Pons.

L’any 2019 va estrenar dues peces més: Els nous oradors (una microficció de la qual també en fou la directora), a la sala NunArt Guinardó de Barcelona, i Esquerdes, de nou a la Sala Matilde Salvador. El 2020 va ser seleccionada per participar al Festival de dramatúrgia jove de l’Interplay Europe, a Berlin, en una beca concedida per l’Institut Ramon Llull i l’Obrador de la Sala Beckett. Finalment, aquest mateix any ha publicat una adaptació de L’Heroi, de Santiago Rusiñol, en Onada Edicions, i s’ha involucrat en la col·lecció de narrativa de l’editorial Afers com a membre del comitè de direcció, junt a Vicent Olmos i Josep Alapont.