Sancho Huerga, Ruth

TRAJECTÒRIA
Ruth Sancho Huerga (Castelló de la Plana, Espanya) és una artista multidisciplinària que treballa amb una paleta d’eines diversa: teatre, poesia, performance, art interactiu, i literatura digital. Va estudiar Filologia Anglesa a la Universitat de Barcelona, ​​Estudis de Teatre al Laboratori de Teatre William Layton (Madrid) i Drama al Col.legi del Teatre (Barcelona). A més conta amb un màster en Arts per la Universitat RMIT (Melbourne, Australia) pel que va rebre la beca Australian Endeavour Awards (2012- 14). Ha treballat i participat en festivals en diferents països del món com Espanya, Anglaterra, EUA, Colòmbia i Austràlia.
Ha rebut diversos premis i participat en espectacles entre els que destaquem: Premi de Poesia II Certamen del Ateneo Cultural de València (2018), “Blood Wedding” (Malthouse Theatre Company) dirigida per Marion Potts (nominada a la millor actriu als Green Theatre Awards 2013). “Trip-T (l) ics, Digital Interactive Poetry Installation” (Premi “Programa de cooperació cultural 2011 ″) i“ Azahares, homenatge a Miguel Hernàndez ”(Premi“ Programa de cooperació cultural 2010 ″, els dos recolzats pel Ministeri de Cultura espanyol, Consolat espanyol a Melbourne i Universitat Nacional d’Austràlia) “The Book of Good Love” (Premi de teatre “Jose Maria Rodero”, Madrid), “In Praise of Folly” (Adaptació de “Don Quijote”, Nova York), “Entre via y vi-a ”(Premi; Jovenes Creadores’, València)“ Viu la festa ”(Art Center, Melbourne), i“ Les ombres de les paraules ”, col·lecció de poesia visual, entre d’altres.

També ha publicat teatre i poesia en revistes com PEN Writers, Melbourne Writers, Diaspora, i llibres com Los Despojados/I Derubati (teatre), Aparte, textos teatrales (teatre) i Ausencias (poesia).

En l’actualitat es professora de secundaria, directora del Festival de Poesia PERA (poesia en espais rurals i @berts), organitzadora de les trobades poètiques MASdePOET@S. i publica en diverses revistes com per exemple Azaranía.