Sanchis, Víctor

TRAJECTÒRIA

(València, España; 1985)

Llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona i Màster en Gestió Cultural (Universitat de València). Complementa la seva formació a l’Obrador de dramatúrgia de la Sala Beckett de Barcelona amb José Sanchis-Sinisterra, Paco Zarzoso, Joseph Danan (Escriptura dramàtica i performance escènica), April De Angelis (Royal Court of London) i a Panorama Sur (Buenos Aires)

Els seus treballs més rellevants com a director i dramaturg són Uns amors, uns indrets (Sala La Columna, Port de Sagunt 08); Cavalls salvatges no m’arrancarien d’ací (Versus Teatre 11, Antiga Tabacalera, Madrid, 11), guardonat amb el Premi INJUVE atorgat pel Ministeri de Joventut, Política Social i Igualtat a la millor proposta escènica del 2011; Escritos desde el fuego (Accèssit especial Beca Desperta; Nau Ivanow 11); i Nosaltres no en matarem amb pistoles (Assaig obert estrenat al Teatre Lliure de Barcelona, 12), de la qual s’estrena la versió anglesa (We will not shoot ourselves) al Rosemary Brunch Theatre i al King ‘s Theatre, ambdós a Londres. També ha dirigit una versió de Platònov de Txèkhov (ITB, Barcelona, 10), amb dramatúrgia de Lucía Carballal.

El 2013 estrena El estado de la piedra, espectacle basat en textos d’Alejandra Pizarnik, Sylvia Plath, Virginia Woolf i Sarah Kane, encarregat per la Unitat d’Igualtat de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. Al setembre es munta a Santiago de Xile (Casa Rodante) per deu directors residents a la ciutat Todos se han ido. Participa a la Biennal d’Art Jove de Buenos Aires amb el projecte internacional Long Distance Affair, per al qual escriu el text curt El alma rebosante de dulce deleite jamás será profanada.

El 2014 escriu i dirigeix Ya no vestiré más el rojo en la España azul, i signa la dramatúrgia i coordina el projecte textual col · lectiu No hables de ello, realitzat per la plataforma de dramaturgs iberoamericans OTI (Organització Teatral Iberoamericana) i estrenada dins del festival Russafa Escènica 2014 (INVERNADERO). També estrena al mateix festival Y pariremos la tierra. Treballa com a assistent i ajudant de direcció de Magda Puyo, Joan Castells i Carme Portaceli.

És membre fundador de l’OTI (Organització Teatral Iberoamericana), plataforma de creadors escènics iberoamericans. Presenta els seus treballs amb la companyia Cavalls i més recentment amb el col · lectiu WICHITA CO.