Ruiz, Carlos

TRAJECTÒRIA
Diplomat en Art Dramàtic per l’Escola de l’Actor de València en 2012, Carlos Ruiz inicia la seua trajectòria com a actor formant part de muntatges com “Transacción/-es” de Caterva Teatre o “Zona Neutral”, dirigit per Pau Pons. En 2012 participa en la peça “Casament a la força”, una adaptació de Moliére en clau de Commedia Dell’Arte dirigida per Victòria Salvador amb què gana el premi a Millor Actor protagonista en el Festival Vila de Mislata.

Complementa la seua formació en l’escola amb diversos tallers sobre actuació impartits pel Pont Flotant, Carol López, Pedro Casablanc i Carles Sanjaime així com diversos tallers de dramatúrgia i creació a càrrec de Gabi Ochoa o Paco Zarzoso entre altres. Ha format part de produccions com “TC 4/6” de Vicente Arlandis, “Titus” d’ Andron & Co o “Pierrot” d’Amarcord (com a part del festival “Teatre de l’Altre” del Comité Escèniques).

En 2014 crea Foria Producciones, un segell que engloba creació teatral i producció audiovisual. Des de llavors firma diversos projectes propis i algunes col·laboracions amb altres companyies valencianes. Les seues peces teatrals han format part de la programació de Microteatre València (“Algo del nuestro”, “Cuartos”, “La espera”), de dos edicions consecutives del festival Russafa Escènica (“Al final del túnel” i “Los caminos del deseo”) i tres de Cabanyal Íntim (“Mirarás al cielo y descubrirás que no hay gaviotas”, “Yo no puedo olvidarla” (co-autoria) i “Frei o el último espectátulo de un artista sin nombre). Ha co-escrit peces tutoritzades per Paco Zarzoso, com “A la fresca” (2012, Escola de l’Actor) o “L’últim sopar”, resultat d’un taller de creació en el Teatre Micalet (2018).

A més, ha participat en projectes associats a La Rambleta, Unió Europea (projecte “Under25”), Elisava (Barcelona), UJI (Castelló), L’Oceanogràfic de València (autor de l’espectacle nocturn “OceanografiX, sex in the aquarium”) i l’Escola de l’Actor de València, on impartix classes d’iniciació al teatre i a l’audiovisual des de 2015.

En 2020 estrena la webserie Atramentum que, a més de dirigir, escriu i edita ell mateix. També eixe any. resulta guanyador de la V Convocatòria d’Autoria de la Sala Ultramar, per a la qual escriu el text “Solo quedarà la lluvia” tutoritzat per Begoña Tena.

Ha fet projectes audiovisuals i de disseny gràfic per a Carla Chillida, L’Hongaresa, La Pajarera, Lluvia Horizontal, Eva Zapico, Gabi Ochoa o el Palau de les Arts Reina Sofia, entre altres.

Solo quedará la lluvia un texto de Carlos Ruiz