Rodríguez Lucas, Rubén

TRAJECTÒRIA
-Llicenciat en Art Dramàtic per l’ESAD de València.
-Màster d’Estudis Hispànics Avançats: Especialitat Arts Escèniques, de la Universitat de València.
-Actualment estudia el Grau d’Història de l’Art a la Universitat de València

Ha realitzat tallers de creació i escriptura amb La Tristura, Juan Domínguez, Patricia Pardo, Amado del Pino, Paco Zarzoso, Laila Ripoll, Alberto Conejero, Pablo Mesiez i Antonio Rojano.

Obres estrenades:
-Margarida (Russafa Escènica, València, 2018)
-Transmutación (Festival Circle Art, València, 2011)
-A solas (Carme Teatre, València, 2006)
-Hera al gioco (Festival Internacional de Música d’Albal, 2003)
-Tiempo loco, loco, loco (Amalgama teatro, Valladolid, 1996)

Obres publicades:
-Margarida
-Transmutación
-Mañana
-En ningún tiempo
Premis:
-Margarida, 2019 Premio Escritura dramática Federico García Lorca, UGR Granada
-Mañana, 2003 Primer Premi de Textos Teatrals L’Esglai-Teatre, Quart de Poblet.
Com a actor, ha intervingut, entre altres, en els següents espectacles teatrals: La família del anticuario de Casa de locos, Tànatos show i Cendres de La Medusa Project, Tempus, Tot Esperant i Viatgers de Visitants, A solas de Baobab Laboratori Teatral, Infinities de Teatres de la Generalitat Valenciana, Història del soldat de Taff Teatre. En cinema ha participat en El coche de pedales de Ramón Barea,Belcebú de Sergio Blasco i com a coach d’actors a El monstruo del pozo de Belén Macías i El topo d’Alex Crespo. Ha dirigit dos curtmetratges, Dando réplica i Cambio de marcha. Com a director teatral ha dirigit diverses obres per a l’EMT de Castelló. Per a la companyia Visitants també ha dirigit Judith & Paul, i per Las libélulas ha dirigit La pluma y el martillo per al Festival Cabanyal Íntim 2016.
Actualment compagina la seua feina d’actor i direcció amb la docència. Ha impartit classes a diferents escoles de municipals de teatre. També imparteix classes a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València i tallers d’expressió i comunicació no verbal a la Universitat Jaume I de Castelló, dins del Màster d’Intel·ligència Emocional i Coaching.