Martí Piera, Isabel

TRAJECTÒRIALlicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València en 2005 i en Interpretació Textual per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València (ESADV) en 2009. És actriu, dramaturga i directora d’escena.

És sòcia de l’AAPV, l’AISGE, l’SGAE i l’AVEET. Ha assistit a cursos de dramatúrgia i escriptura teatral amb Jokin Oregi, Paco Zarzoso i Itziar Pascual entre d’altres. A banda de les seues intervencions a diversos espectacles teatrals com a actriu i directora, en el plànol de l’escriptura ha estrenat els següents espectacles: El día que cambié mi casa por una trompeta de colores i La Fragilitat d’Eros (Maquinant Teatre), El libro de la selva i Cenicienta , la màgia del musical (Eventime Teatro), La antesala (Enclaude), És Precís i No som ningú (Els Indecents- ambdos coescrites amb Miquel Viñoles), Lluna, dos i tres! (Teatre de l’Abast) i Niñas que no tenemos ni puta idea (Els Indecents).

També ha efectuat les traduccions de tots els seus textos al valencià i al castellà, ha posat lletra a les cançons dels espectacles El libro de la selva (Eventime), La Antesala (Enclaude), Les Solidàries (Atiro Hecho) i Tot Explota (IVC) i ha elaborat les dramatúrgies de textos d’altres autors com Delírium de Marcos Hernando i Desde el infierno de Jerónimo Cornelles.

Amb AVEET ha conduït diversos grups del Club de Lectura Teatral, un projecte de l’IVC encarat a la creació de públics i a la promoció de la lectura de textos teatrals.

Darrerament ha escrit els textos dramàtics Arrels al ras (escrit amb l’Ajuda a la Creació Literària convocada per l’Institut Valencià de Cultura), Salem (una Residència de la Carme Teatre per a gener de 2021 que també dirigirà) i de la propera estrena de La Dependent , Normal, que també dirigirà. Així mateix es troba immersa en l’elaboració del text del proper espectacle de Maquinant Teatre Cartes a Curie, que també dirigirà, l’estrena del qual tindrà lloc a finals de 2020.