Martí Piera, Isabel

TRAJECTÒRIA

Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València el 2005 i en Interpretació Textual per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València (ESADV) el 2009. És actriu, dramaturga i directora d’escena.

És sòcia de l’AAPV, de l’SGAE i de l’AVEET i a banda de les seues intervencions a diversos espectacles teatrals com a actriu i directora, en el plànol de l’escriptura ha estrenat els espectacles teatrals: El día que cambié mi casa por una trompeta de coloresLa Fragilitat d’Eros i Cartes a Curie (Maquinant Teatre), El libro de la selva i Cenicienta, la màgia del musical (Eventime Teatro), La antesala (Enclaude), És Precís i No som ningú (Indecents- amb Miquel Viñoles), Lluna, dos i tres! (Teatre de l’Abast); Niñas que no tenemos ni puta ideaSalem i Pots? (Indecents); (R)Minds i Fes-me un lloc (IVC).

Un dels seus textos per a infants, No ho direm en veu alta, forma part del catàleg del programa de la Conselleria d’Educació “L’escola fa teatre” junt amb textos de Paula Llorens, Joan Nave i Núria Vizcarro.  Així mateix dos textos seus, Arrels al ras i Pots? han comptat amb l’Ajuda a l’Escriptura Escènica convocada per l’Institut Valencià de Cultura.

També ha efectuat les traduccions de tots els seus textos al valencià i al castellà, ha posat lletra a les cançons de diversos espectacles i ha elaborat les dramatúrgies de textos d’altres autors com Delírium de Marcos Hernando i Desde el infierno de Jerónimo Cornelles.

Forma part de l’equip investigador del Mapa Teatral Valencià (investigació beneficiària de les Ajudes de l’IVC a la Investigació en els anys 2019-20 i 21), el web del qual forma part del Centre de Documentació Escènica.

Amb l’AVEET ha conduït diversos grups del Club de Lectura Teatral, un projecte de l’IVC encarat a la creació de públics i a la promoció de la lectura de textos teatrals.