Marí, Anna

TRAJECTÒRIA
Anna Marí és dramaturga, directora, actriu i empresària teatral, membre fundadora de CRIT Companyia de Teatre i co-directora del projecte teatral europeu Escena Erasmus.

Doctora en Filologia Anglesa i Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València, exerceix com a investigadora i professora en aquesta universitat de 2003 a 2007. Rep 7 anys de formació actoral i dramatúrgica, i adquireix experiència en el camp de la producció teatral, en el Grup de Teatre de la Universitat de València. Posteriorment, amplia la seua formació amb professionals com Eusebio Calonge, Vicente Fuentes, Isabel Úbeda (Odin Teatret), Fabio Mangolini, Walli Höfinger y Christiane Hommelsheim (Roy Hart), El Pont Flotant, María Colomer o Pepe Galotto.

El 2008 crea, junt a Daniel Tormo i Josep Valero, la companyia de teatre CRIT. Els seus espectacles solen comptar amb l’autoria dels integrants de la companyia i s’han representat més de 800 vegades arreu de la Comunitat Valenciana, les Illes Balears, Catalunya i Aragó. La companyia va rebre el Premi Talent Jove de la Comunitat Valenciana el 2018.

El 2009 crea, junt a Daniel Tormo i Josep Valero, el projecte Escena Erasmus i la xarxa europea “Erasmus Scene Network”, pels que rep un dels Premis Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu al millor projecte cultural europeu l’any 2011, la Menció d’Honor per la promoció del patrimoni europeu de la Pearle Live Performance Europe l’any 2018 i el Premi de l’Associació Valenciana d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià 2019.

Com a dramaturga, ha escrit 13 textos en solitari o en col·laboració amb Daniel Tormo, tots estrenats per CRIT o Escena Erasmus.

En solitari:
La ciudad de escarcha , adaptació teatral de la novel·la “Entre visillos” de Carmen Martín Gaite (CRIT. 2020)
Animals unflables (Escena Erasmus. 2017)
1936-2025: La Guerra Civil Europea, diverses escenes i coordinació
dramatúrgica (Escena Erasmus. 2016)
La tanca, la barca i la maleta (Escena Erasmus. 2016)
Why English? (CRIT. 2015)
Odissea, adaptació teatral de l’Odissea d’Homer (Assaig Grup de Teatre de laUniversitat de València. 2010)
Espill, adaptació teatral d’Espill de Jaume Roig (CRIT. 2008. Publicada a Edicions
del Bullent)

En col·laboració amb Daniel Tormo:
L’increïble assassinat d’Ausiàs March (Teatre Escalante – CRIT. 2019. Publicada en Edicions Bromera)
La llum del món (CRIT. 2018)
Quatre-cents! (CRIT. 2013)
Lorca, Calderón y los estudiantes de Babel (Escena Erasmus. 2012)
El maravilloso retablo de las maravillas europeas (Escena Erasmus. 2011)
Europa o la nave de los locos (Escena Erasmus. 2010)