Lozano Bertomeu, Pedro

TRAJECTÒRIA
Neix a València al 83 (mare meua, un yogurín) com podria néixer en qualsevol altre lloc i any (i això ho dic perquè els pares eren hippies)
Al entrar a la Universitat, fa teatre, per casualitat o per error.
Desprès li donen aquella ajuda famosa per als escriptors novells del que era Teatres de la Generalitat (i mai més, el que demostra que va ser una equivocació) Amb un fum de companys inaugura Espacio Inestable (i Teatro de lo Inestable) on escriu, dirigeix, interpreta i penja cartells en una quantitat indecent d’espectacles, però abans que aconseguiren ser seu del IETM o la coproducció amb Generalitat, abandona la barca com una rata, ole ahí el seu sentit de l’oportunitat.

Apareix anys després, en Regne Unit, dirigint un festival de teatre en la zona mes rural del país, i un espectacle bilingüe que va estrenar abans de tornar a Espanya, el mateix dia en que es va votar el Brexit. Després estrena un espectacle sobre el fracàs, que fracassa i un altre sobre passar-ho be, en el que s’ho passa be. Segurament, el proper serà sobre fer diners, per si hi ha sort.

Escriu de plorar i de fer riure que això no es incompatible.