Lloret Veciana, Laia

TRAJECTÒRIA
Diplomada en Educació Social en la UPV (Universitat del País Basc), començà el Grau de Filosofia en la UB (Universitat de Barcelona) que cursà durant dos anys. Actualment, és estudiant d’últim any d’Interpretació en l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València (ESADV).
Activista en el context llibertari, tranfeminista i queer (LGTBIQ). Performer des del 2011 fins al 2013 en l’ex-col·lectiu Prafilikas a Barcelona. En 2013, formà junt amb la plataforma wearenotvictims (Andrea Corrales Devesa) el col·lectiu de performance dos*topías amb qui han col·lectivitzat accions en ciutats com Barcelona, Donostia, Madrid, Granada, València, Bolonya, Amsterdam, Copenhague i altres ciutats Europees. Ha realitzat diversos tallers d’interpretació i performance amb professionals com Eugenio Barba i Julia Varley de l’Odin Teatret, Jorge Eines i Leche de Virgen (Felipe Osornio).

Com a autora teatral, ha cursat tallers d’escriptura a Creador.es, la Sala Beckett o la Universitat de València amb professionals com Xavier Puchades, Victòria Szpunberg, Santiago Loza o Núria Martínez- Vernis. En 2018, la seua primera obra, Dúplex, rep l’ajuda a l’escriptura teatral de l’Institut Valencià de Cultura i, a l’any següent, amb l’ajuda a projectes emergents, l’estrena i dirigeix. En 2020, escriu la peça de teatre breu Vull fer l’amor amb vosaltres i no sé com dir-ho, per a la revista Red Escénica; i escriu i dirigix el curtmetratge Distopia fàctica, en col·laboració amb El club de la incertesa.

Escriptura:
2020/ Guió i direcció “Distopia fàctica“, junt amb El club de la incertesa.
2020/ Text “Vull fer l’amor amb vosaltres i no sé com dir-ho”. Peça breu per la revista Red Escénica i pel Cicle de Dones de l’Espacio Inestable, València.
2020-2019/ Text i direcció de l’obra “Dúplex”, València.

Interpretació:
Actualment/ Actriu protagonista en el curtmetratge “La temptació“, de José Donis.
2019/ Intèrpret en la lectura escènica “El camí. Tragicomèdia en tres actes i dues quadres” de Joan Brossa, V Simposi internacional d’arts escèniques, Universitat d’Alacant.

Performance:
2018/ Performer i cocreació “Si alguien pronunciara tu nombre”, col·lectiu de performance Dos*topías, Mallorca, Bilbao.
2017/ Performer i cocreació “Espacios de Refugio”, col·lectiu de performance Dos*topías, Madrid.
2017/ Performer i cocreació “Fems aquí”, col·lectiu de performance Dos*topías, CSOA La Fustería del Cabanyal, València.
2016/ Performer i cocreació “Economía Invisible en cinco actos”, col·lectiu de performance Dos*topías, Barcelona, Mallorca, València, Granada.
2015/ Performer i cocreació “37441797H”, col·lectiu de performance Dos*topías, Barcelona, Mallorca, Donostia, Amsterdam, Iruña.
2015/ Performer i cocreació en la performance col·lectiva del taller “Alquímia del cuerpo” amb Leche de Virgen (Felipe Osornio), Barcelona.
2014/ Performer i cocreació “Translógical Harira”, col·lectiu de performance Dos*topías, Barcelona, Bolonya, Donostia.
2013/ Performer i cocreació “Las emociones son políticas”, col·lectiu de performances Parafilikas, Barcelona.
2012/ Performer i cocreació “Leds”, col·lectiu de performances Parafilikas, Amsterdam, Barcelona.
2011/ Performer i cocreació “Nudxs”, col·lectiu de performances Parafilikas, Barcelona.