Llorens, Paula

TRAJECTÒRIA
Paula Llorens (València, 1986). Es llicencia en Art Dramàtic a l’Escola de l’Actor de València en 2008 i en Filologia Hispànica per la Universitat de València el 2009. Durant el darrer curs, és becària de col·laboració en el Departament de Literatura Espanyola amb Antonio Tordera. En 2016 finalitza els seus estudis de Direcció Escènica i Dramatúrgia a la RESAD de Madrid. Completa la seua formació en escriptura dramàtica amb cursos amb José Sanchis Sinisterra, Andrés Lima, Paco Zarzoso, Lola Blasco… Recentment ha acabat a la UNED el “Màster Universitari en Formació i investigació Literària i Teatral en el context europeu”.

Alguns títols com a autora són Yana o La malaltia del temps (Ínsula Dramataria Josep Lluís Sirera); Tirant, adaptació del clàssic de Joanot Martorell per a l’Institut Valencià de Cultura i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic (Premi de les Arts Escèniques Valencianes 2019 a la Millor versió, adaptació o traducció);El abrazo de los gusanos per a Dramatúrgies actuals del INAEM; Historia de una maestra, adaptació de la novel·la de Josefina Aldecoa; Inquilinos guanyadora del Premi de Dramatúrgia Hispana de Chicago de l’Institut Cervantes de Chicago i l’Aguijon Theater; Lluvia estrenada a la Sala Matilde Salvador de València i al Teatre del Arte de Madrid, publicada en Promoció RESAD 2016 per Fundamentos; Mala Pecora i En un banc representades al Miniteatro de València; Contemporani, que recull els textos de diversos autors que van col·laborar en un taller de l’ESAD i està editat per la Universitat de València en la col·lecció “Teatre Segle XXI”; Records de l’oblit en la col·lecció “Teatre mínim” de la RESAD i en la seua versió en valencià a El Drac d’Europa per Edicions 96; Flores silenciadas, publicada per l’editorial Fundamentos el monòleg Diazepam amb el qual participa en la XXI edició de la Marató de Monòlegs de l’AAT; Hijos de Verónica coescrita amb altres autores i estrenada al Festival Russafa Escènica 2016 dirigida per Jerónimo Cornelles i publicada per l’editorial El Petit Editor.

Com a actriu ha participat en muntatges com Per davant i per darrere d’Olympia Metropolitana, Momo del Palau de la Música, Historia de una maestra, Lluvia i Cardiovascular de Cactus Teatre, El Coloquio de los perros de Amanece Teatro, Temporada Baja de CulturArts, El Geperut de Notre Dame de Bambalina Teatre i Centre Teatral Escalante, Canciones y amor con queso d’Oscura Teatre… Ha estat nominada al Premi Crisalide de l’AAPV (2012), a Millor Actriu Principal en el Concurs de Teatre de Comèdia de “Ciutat de Cullera “(2011) i a Millor Actriu de Repartiment en el “Vila de Mislata”(2010).
I ha sigut ajudant de direcció de Lù i Mulïer de Maduixa Teatre, Den Haag de Gabi Ochoa, Petit Pierre de Bambalina Teatre, dirigida per Carles Alfaro, i Pulveriza de A. Zamora.