Hurtado, África

TRAJECTÒRIA
Àfrica Hurtado naix a Castelló en 1983. Després de finalitzar el primer cicle d’Hispàniques, l’any 2003 decideix traslladar-se a Madrid per a estudiar Art Dramàtic, la seua gran passió. Allí estudia Interpretació en el Centre de Nous Creadors de Madrid (Escola de Cristina Rota) durant quatre anys i comença a realitzar muntatges amb alguns dels seus companys de promoció partint de breus textos que va elaborant.

Després d’anar en augment el seu interès per la dramatúrgia decideix estudiar Dramatúrgia i Direcció en la Real Escuela Superior de Arte Dramático, finalitzant els seus estudis l’any 2015.
 Al llarg d’aquests anys compagina el seu treball com a actriu amb estrenes d’algunes dels seus textos com a Mesas (Sala Tis, 2012); A la de tres (Microteatre per diners, 2012); Tercer nivel (lectura dramatitzada en El Saló del llibre Teatral en El Matadero, Madrid, 2014); Y elegiste tener perro (Teatre Campos Elíseos de Bilbao, 2015), Pues yo de mayor (Microteatro per diners, 2015) o El crimen de lord Arthur (Adaptació del conte d’Oscar Wilde. Sala Valle-Inclan. Resad, 2015).

L’any 2014 publica l’obra A la de tres e Y elegiste tener perro en 2015 amb l’Editorial Fundamentos. Amb aquesta última obra guanya el premi al millor text original atorgat per la Sgae en el Festival Fetabi realitzat a Bilbao. L’any 2016 rep una ajuda d’escriptura per la seua obra Mentres ells encara respiraven aire pur, atorgada per Culturarts en la Generalitat Valenciana, rebent-la també a l’any següent per la seua última obra París.

Actualment compagina la seua passió pel teatre amb la docència de tallers d’escriptura en la Universitat Carlos III.