TRAJECTÒRIA
Nascut a Castelló el 1962, ha repartit sempre el seu treball i el seu temps entre la docència i la literatura. Membre actiu dels col·lectius culturals Ateneu Blasco Ibáñez de València, l’Associació Escriptors Independents de Castelló i l’Associació d’Escriptors i Escriptores de Teatre (AVEET) de la Comunitat Valenciana, treballa els tres gèneres (poesia, novel·la i teatre) en ambdues llengües, castellà i valencià.
Pel que fa al món de la poesia, és autor del poemari Melangia de mar esquiu (Premi Miquel Peris 2011, Castelló), portada a escena per Zorongo Teatre en la producció homònima.
Quan a làmbit de la narrativa, ha publicat les novel·les Rompan Vidas (Sar Alejandría, 2013), irreverent crònica de la Saragossa dels anys 80, en clau autobiogràfica i Por sus tumbas las conoceréis, (Finalista Premi de Novela Fernando Lara, Planeta; publicada en Sar Alejandria, 2019); una escruixidora història ambientada en el món de les migracions a través dels trens de mercaderies mexicans amb el dramàtic rerefons de les mares, la migra, els càrtels, etc.; una obra en clau de narrativa llatinoamericana barrejada amb paranoies valencianes. Actualment prepara el llançament de la seua darrera novel·la, La Suerte Suprema, una història policíaca ambientada en dos temps: la Saragossa del anys 60 i l’actual, amb el rerefons de la controvèrsia al voltant del món dels bous.
En el terreny de la dramatúrgia ha signat les comèdies Pizza Mortal (Diput. Castelló, XXV Anys Teatre); On són els llibres de Jaume I?obra íntegrament en vers, (Ed. Punto Rojo), amb producció d’Escenoart S.A.; el drama hiistòrc El Puig, la Clau de la Conquesta (Ed. Art Gerust), estrenada al Puig el 2015 amb direcció d’Amparo Vayá; Socors! comèdia que se centra en els problemes de les xarxes socials i els adolescents, Ismes, àcid duel filosòfic entre els pintors Dalí i Porcar (inèdita); Díscols Dimonis, punyent drama psicològic amb el ressó de fons de les dictadures sudamericanes (inèdita), Enroc de reines: Violant vs Elionor (en cartell, amb Zorongo Teatre), iconoclasta espiral dialèctica triangular entre Violant d’Hongria, Leonor de Castella i Jaume I, Melangia de mar, (en cartell amb Zorongo Teatre), drama poètic-musical basada en el llibre homònim, i Escríbeme a la Tierra (en cartell amb Zorongo Teatre), colpidor homenatge a Josefina Manresa i Miguel Hernández, ambientada en l’Oriola de 1942, amb el rerefons de la posguerra espanyola i amb una forta càrrega intimista i poètica.
Premis:
Premi Miquel Peris de Poesia, per MELANGIA DE MAR ESQUIU, (Castelló, 2011)
Premi Calafell, per DEIXEU-ME MORIR DE MAR (Tarragona 2011)
Premi Álvarez Tendero (Junta de Andalucía, Arjona, Jaén) Narrativa Breu, per MELODÍA (2010)
Finalista Premi Fernando Lara de Novela, Planeta, 2016; POR SUS TUMBAS LAS CONOCERÉIS