Díaz del Río, Pablo

TRAJECTÒRIA

València, 1981. Llicenciat en Art Dramàtic per l’ESAD València a 2005.

Actor i autor teatral, al 2018 forma la companyia de teatre “Al Anochecer Producciones” amb l’actriu Helena Font.

Com actor ha treballat en espectacles com ara: “El viatge de Pere l’afortunat” de Quera Teatre, “La Sangre de Antígona” de l’ESAD València, “Ñupo canta con nosotros” de Wii Music, “Triki Triki Mon Amour” i “Triki Triki sin fronteras” de Parimpar Cia. Teatral , “Los Malcasados de Valencia” del Corral de l’Olivera, “Las vacaciones de los Miller” (Festival Russafa Escènica), “Electricidio” de Paco Zarzoso, “Al Anochecer” de Juli Disla, i “Els tardígrads” de Pablo Díaz del Río amb Al Anochecer Producciones. Ha realitzat diferents peces a Microteatre València, Microteatro  Por Dinero Madrid i Microteatre Barcelona com: “Los hijos de puta” i “Solo fueron 7 hombres” de Vicente Marco, “Canadá-Wifi” de Laura Sanchís, “I per un milió” de Miguel Ferrando R., “Pipas & Tennessee Williams” de Pablo Díaz del Río, “El amor no es más que porno cutre” de Carlos Múgica, o “Yo quiero ser una chica Almodovar” de Carlos Mesa.

En el camp de l’audiovisual ha participat en series com ara: “Aida”, “Los hombres de Paco”, “Herederos”, “Acusados”, “Fugitiva”, “LEX”, “Altra oportunitat” o “Després de tu” entre d’altres. Les pel·licules “Efecto coyote” i “Viva la vida”. I els curtmetratjes “Azúcar” de Mique Beltrán, “El Héroe” de Vicator Palacios”, “Un assumpte personal” de Paco García Donet, o “Trànsit en hora punta” de Jaume Bayarri, entre d’altres.

Com a autor s’estrena amb la peça curta “Pipas & Tennessee Williams” i posteriorment estrena “Els Tardígrads”, peça llarga, a la Sala Ultramar de València.