Devesa, Rosa.J

TRAJECTÒRIA
Des de 2009 fins a 2013, ha realitzat diversos cursos d’interpretació a Barcelona, a càrrec del director de teatre Francesc Amaro, presentant diverses creacions a la NAU IVANOW de Barcelona. Ha participat en el 2014 en un Experiment Teatral Internacional anomenat «Les Bacants» d’Eurípides, dirigit pel director italià Sandro Dieli i estrenat a la SALA FÈNIX de Barcelona. Ha participat com a coordinadora del voluntariat en la Mostra Internacional de MIM de Sueca del 2017 al 2019 i com a regidora d’espai i assistent de companyies fins a l’actualitat.

Com a actriu/performer ha actuat en l’espectacle «Multitud», de la coreògrafa uruguaiana Tamara Cubas, estrenat a la SALA OVAL DEL MNAC, dins del Festival Sâlmon de dansa contemporània.

Al mateix temps, fa uns quants anys va començar el seu acostament a la dramatúrgia, realitzant cursos d’escriptura teatral a Barcelona i Madrid.

Ha escrit dues peces amb temàtica al voltant de la salut: la primera anomenada «Bienvenidos a Malpaís» sobre la relació entre l’equilibri mental i la creativitat; i després «La teta lisa», un monòleg sobre el càncer de mama. Per a produir “La teta lisa” va fundar SaludArte Compañía Teatral, amb una línia clara de temes de gènere i socials.

Amb “La teta lisa” segueix de gira avui dia per tot el territori espanyol amb molt bones crítiques, temporada en LA MIRADOR a Madrid, en ATALAYA-TNT a Sevilla, en TEATRE CÍRCULO BENIMACLET, a València i en LA VILELLA a Barcelona aquest últim mes de març 2019.

Creadora de la peça “Me da miedo la noche”, estrenada dins del I Congrés sobre la memòria històrica al novembre del 2018 en el BORN CCM.
S’ha ocupat també de la documentació gràfica de la retrospectiva dels 20 anys de l’Associació de Creadores Escèniques Projecte Vaca, per a l’elaboració del llibre presentat aquest novembre del 2018 en el INSTITUT DEL TEATRE i coordinadora de l’exposició realitzada per a l’ocasió que ha estat fins al mes d’abril 2019 exposada en el Institut del Teatre.
Acaba d’estrenar com a actriu i ajudant de direcció l’espectacle “Ritos de amor y guerra” del Comando Señoras, en LA BONNE, el passat 6 d’abril 2019. Una mostra del treball realitzat durant el curs de Reconstruir la ficció, dirigit per Alicia Reyero.

Ha realitzat el curs “Interpretar, escriure i dirigir des de l’escena” amb Santiago Sánchez en la seu SGAE de Barcelona al maig del 2019.

En 2019 aconsegueix amb el nou projecte ¡AGUA!, dues residències artístiques: una a Barcelona en el Centre Cívic El Sortidor, una residència Balandra i a València, en el Teatre Círculo de Benimaclet, que l’ajudaran a posar-ho en marxa per a 2020.