Chaqués, Emili

TRAJECTÒRIA

És llicenciat en Traducció i Interpretació per la UMH d’Elx, postgraduat en Teatre en l’Educació per la Universitat de València, en Creació de Guions de Cinema Fantàstic i Ficció Contemporània per la UOC i diplomat per la New York Conservatory for Dramatic Arts per a especialitzar-se en Teatre Musical a Broadway.

Ha estat integrant de l’EMT de Silla entre el 2014 i el 2020 i baix la direcció de Ramon Moreno i Amparo Pedregal ha format part de l’elenc actoral dels espectacles Le Paradís BlauL’embruixat de Valle-Inclán, La comèdia de les equivocacions de Shakespeare, La visita de la vella dama de Friedrich Dürrenmatt i La revolta dels animals de George Orwell. S’ha format amb professionals del sector com Vicente Fuentes (Fuentes de la voz), Yayo Cáceres (Ron lalá), Mauricio Celedón (Teatro del Silencio), Jesús Muñoz (El Pont Flotant), Jorge Picó, Pepe Viyuela, Ana Vázquez de Castro (RESAD), Silvia Montesinos i Antón Valén (Cirque du Soleil), entre d’altres. Al seu torn ha cursat estudis d’interpretació davant la càmera amb especialistes i directors de càsting com Vicente Aranda, Eduardo Chapero-Jackson o Montxo Armendáriz. Ha participat als muntatges La carta (1931-1941), estrenada a Russafa Escènica, o La dona de negre de Susan Hill i Stephen Mallatratt, paper que li atorgà el premi al millor actor a la XXXII edició del Certamen Vila de Mislata. És col·laborador de la companyia Maduixa Creacions (guanyadora de tres Premis Max ) on ha participat als espectacles de carrer Megànimals, Joguines, Carambola Tam Tam. 

Dins l’àmbit audiovisual ha participat com a actor en programes de televisió com L’escenari Sumari Obert de Canal 9 i al llargmetratge El desentierro de Nacho Ruipérez. El 2016 coescriu amb Eugeni Alcañiz i protagonitza Suggestió, espectacle de terror dirigit a joves estrenat a Russafa Escènica 2016 i guardonat amb la Menció Especial del Públic a Escènia 2017.El 2019 estrena Federico. Función sin título, muntatge que li val la candidatura al Millor Actor Revelació dels Premis de l’AAPV 2019. L’any 2020 presenta dins d’una residència de creació al Teatro Círculo Benimaclet Pòsit coprotagonitzada amb Claudi Ferrer i Paula Santana i dirigida per Ramón Moreno. 

El 2021 resulta guanyador del Premi Escalante d’Escriptura Teatral per a Infants i Joves pel seu text Merrick on tracta la vida de Joseph Merrick més conegut per l’apel·latiu de “L’home l’elefant”. 

El 2022 estrena els cinc darrers textos: Vincent sobre la vida de Vincent Van Gogh i que es presentà a la Mostra d’Alcoi 2022; Escolta’m, un encàrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat de València dirigit per Pep Sanchís, que tracta el problema de les malalties mentals i el suïcidi ; Duet en si bemoll al VI Torneig de Dramatúrgia de l’IVC; Cent de Fuster a la gala homenatge pel centenari del naixement de l’escriptor Joan Fuster i Mai apagues la llum, una peça de terror que ret homenatge a “Historias para no dormir” de Chicho Ibáñez Serrador que s’estrenà al Teatro Círculo de Benimaclet.