Chaqués, Emili

TRAJECTÒRIA
Emili Chaqués és llicenciat en Traducció i Interpretació per la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Ha cursat els postgraus de Teatre a l’Educació a la Universitat de València i el de Creació de Guions de Cinema Fantàstic i Ficció Contemporània a la Universitat Oberta de Catalunya. S’ha format amb professionals del sector com Ramon Moreno (ESADV), Vicente Fuentes (Fuentes de la voz / RESAD), Yayo Cáceres (Ron lalá), Mauricio Celedón (Teatro del Silencio), Jesús Muñoz (El Pont Flotant), Juanjo Prats, Jorge Picó, Pepe Viyuela (Premi Max), Ana Vázquez de Castro (RESAD) i Antón Valén (Cirque du Soleil), entre d’altres.

Al seu torn ha cursat estudis d’interpretació davant la càmera amb especialistes i directors de cinema guardonats i candidats al Premi Goya com Vicente Aranda, Eduardo Chapero-Jackson o Montxo Armendáriz.
Ha escrit i coprotagonitzat la peça sobre la Memòria Històrica “La carta (1931-1941)”, estrenada a Russafa Escènica el 2015 o “Suggestió”, espectacle de terror dirigit a joves guardonat amb la Menció Especial del Públic a Escènia 2017.

El 2019 escriu, juntament amb Carles Montoliu, i estrena, baix la direcció de Joan Miquel Reig, “Federico. Función sin título”. Muntatge que li suposa la candidatura al Millor Actor Revelació als Premis de l’AAPV 2019 i que es presenta a la Mostra d’Alcoi del mateix any.

El 2020 escriu i estrena “Pòsit”, per tractar les relacions familiars amb l’alzheimer, dins d’una residència de creació al Teatro Círculo de Benimaclet. Muntatge que coprotagonitza amb Claudi Ferrer (Tot explota) i Paula Santana.

A més a més, ha fet les traduccions al valencià i les adaptacions de “La visita de la bella dama” de Friedrich Dürrenmatt i “La revolta dels animals” de George Orwell per a l’Escola Municipal de Teatre de Silla.