Cárdenas López, Lidia

TRAJECTÒRIA

Després de cursar dos anys de Filosofia a la Universitat de València, inicia els seus estudis d’interpretació en l’ESADV i els finalitza a l’Escuela del Actor de València, on rebrà formació de la mà de professionals com Pau Pons, Jorge Picó, Antonio Díaz Zamora, Sefa Melió, Carles Sanjaime, Miguel Ángel Romo o Victoria Salvador. Igualment, realitza cursos d’interpretació, dramatúrgia i creació escènica amb Sol Garre, Rafa Cruz, Olivier Caudron, Paco Zarzoso o el Pont Flotant. D’aquests cursos sorgeixen les creacions col·lectives El hotel de la Playa i A la Fresca, o Muchacha que cae, de Dino Bizzati, obra per a la qual l’autora escriu un monòleg poètic com a epíleg.   

Com actriu, participa en muntatges com ara Transacción/-es, de Caterva TeatreZona Neutral, amb direcció de Pau Pons; Un Casament a la força, de Molière, dirigit per Victoria Salvador; Titvsd’Andron & Co. i Lucía, de La Perrica de Jerez i Amarcord. 

Ha escrit, dirigit e interpretat obres pròpies al Microteatre de València com ara Todos los hombres con los que haría el amor esta noche i Perfume de hembra; així com a obres de diferent autoria com Nunca beberemos juntos i Las Lamiasd’Amarcord,companyia de l’actor Jose Miguel Ortiz amb qui coproduirà Pierrot, obra que interpreta i dirigeix, estrenada al Festival Teatre de l’Altre.   

En 2015, crea la companyia El Erial Producciones, junt amb Marisa López Belenguer, binomi del qual naixen les peces: Esperando a Julio (3º premi de teatre breu Bolsería, 2016), No mires a los ojos de la gente (Russafa Escènica, 2016) i Pompeya (encara inèdita).

Al 2020, l’autora es titula en Promoció d’igualtat de Gènere amb un projecte d’empoderament per a actrius en risc d’exclusió titulat ¿Dónde estará mi casa? Tot al llarg dels seus estudis, realitza la peça La jaula (2018) amb alumnes del cicle, una performance poètica-teatral sobre la violència de gènere i sexual i la inacció col·lectiva.

En 2021, dirigeix l’obra Flores, de Patricia Sornosa, que rep la residència artística l’Assut de l’Art de l’Institut Valencià de Cultura; assisteix al laboratori poètic Bibliocafé de David Trashumante i als tallers de la revista La Brotada. De tant en tant, es posa a prova com a poeta en trobades com Versonalidad o la del Mercat d’autores.