Caballero, Isabel

TRAJECTÒRIA
ISABEL CABALLERO Autora, actriu, directora, docent i gestora cultural.
Es va formar com a actriu a Londres en el City Literary Institute i a l’Escola de Philippe Gaulier. Allí va treballar amb companyies de l’escola de Jacques Lecoq com Hoipolloi i va formar la companyia de teatre The Tell Tale Hearts realitzant gires per tot el Regne Unit.

És co- directora artística de la companyia Francachela Teatre que porta 10 anys explorant les noves dramatúrgies en espais no convencionals. Participa en l’autoria i és intèrpret dels espectacles de creació col·lectiva Menú DegustoAcción, Peccata Minuta i Pots Tornar.En 2018 estrena Esperame en el cielo en el festival Russafa Escènica, obra de la qual és autora i intèrpret, i per la qual rep un esment especial. En 2019 participa com a actriu en José Antonio i Federico de Jacobo J. Roger (Francachela Teatre).

Dirigeix el festival Cabanyal Íntim que porta les arts escèniques a l’interior de les llars del barri del Cabanyal des del 2011.
Ha realitzat tallers de dramatúrgia amb Paco Zarzoso, Alberto Conejero, José Padilla, Santiago Pisa i Alejandro Tantanian.

De creació i interpretació amb el Pont Flotant, Andrés Lima, Eusebio Calonge, Pablo Messiez i Carles Alfaro.

Actualment coordina i imparteix classes en el taller de formació i creació escènica Des del Barri en el Teatre el Musical.

És co-directora juntament amb Begoña Tena de la peça de teatre comunitari i participativa estrenada en el Festival Cabanyal Íntim en 2017 amb veïns del barri del Cabanyal I tornarem a sopar al carrer.

En el 2019 és seleccionada per a formar part de l’II Laboratori de Dramatúrgia Ínsula Dramataria Josep Lluís Sirera del Institut Valencià de Cultura, on escriu Barahúnda.