TRAJECTÒRIA
Llicenciada en Traducció i en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, on es posa en contacte amb el verí del teatre de la mà de Rafel Duran. Eren els anys noranta. Després d’acabar els seus estudis superiors continua formant-se en el camp de les lletres i completa els cursos de Doctorat de Filologia Anglesa a la Universitat d’Alacant.
Havent treballat durant sis anys com a periodista per als diaris La Verdad i El Mundo decideix passar al camp de la docència i exerceix com a professora d’anglés d’ensenyament Secundari i professora associada a la Universitat d’Alacant. Compagina la seua tasca docent amb la de lingüista. Col·laboradora habitual de Puntoycoma, butlletí de traductors espanyols a les Institucions de la Unió Europea.
Com a autora teatral, cau sempre del costat dels qui van pegant-se trompades per la vida. La seua ploma és ara sorneguera, ara tendra, ara punyent. L’humor sol fer-li costat per esmorteir els colps.
Coescriu Colgados, amb J.Luis Mira, Maxi Rodríguez i Pascual Carbonell, estrenada per la companyia Jácara el 2012. En 2015 la seua primera obra llarga, Fulanas , és seleccionada per a participar en la XXIII Mostra de Teatre d’Autors Contemporanis. La versió micro de Fulanas, Anda Jaleo, que recupera la memòria històrica de les dones durant la guerra civil espanyola, es va representar dins els refugis soterranis antiaeris d’Alacant durant sis mesos amb un gran èxit (2017-18).
En 2018 es llança al repte de fer humor a partir d’una tragèdia com és l’Alzheimer, amb Maldita Rita Hayworth, seleccionada per al III Torneig de Dramatúrgia Valenciana impulsat per l’Institut Valencià de Cultura.
La seua penúltima creació, Fum , és el resultat del I Laboratori d’Escriptura Dramàtica Memòria de Cigarreres . Fum és una travesia amb pinzellades de novel.la negra, a vegades surrealista i d’altres, lírica, de diverses generacions de dones que treballaven a la mítica fàbrica de tabacs alacantina.
El Manual de la Señora de la Limpieza, de 2019, és un patchwork d’històries sobre dones immigrants sobre supervivència, amistat i tècniques de neteja amb el qual ha aconseguit el 25é Premi ciutat de Castelló de Teatre.
Del mateix any és La Tarara, una revisió de la famosa cançó popular versionada per Lorca en què el protagonista és un personatge intersexual. La Tarara és un thriller a la vegada trepidant i intimista en què s’explora el món de vegades terrible de la infantesa i la naturalesa del perdó. Aquest text va rebre el I Premi de Teatre SGAE Ana Diosdado.