Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Curs “Com preparar convocatòries de subvencions?”

febrer 23-09:30 - febrer 26-13:30

Gratuït - 15€

Curs bàsic per entendre el llenguatge de les bases de la convocatòria i redactar projectes artístics que s’ajusten als requeriments

L’objectiu d’aquest curs és ajudar a entendre el llenguatge administratiu i practicar en l’elaboració de documents per tal d’aconseguir comunicar d’una forma veraç i objectiva totes les possibilitats del nostre projecte artístic. Analitzarem específicament la convocatòria de creació de les Ajudes de Teatre i Circ de l’IVC 2021.

per MÓNICA PÉREZ BLANQUER

DATES GRUP 1:

Dimarts 23 de febrer de 9:30 a 11:30h.
Dijous 25 de febrer de 9:30 a 11:30h.

DATES GRUP 2:

Dimarts 24 de febrer de 11:30 a 13:30h.
Dijous 26 de febrer de 11:30 a 13:30h.

Format: Virtual per la plataforma ZOOM

Màxim d’alumnes: 20 per grup

Destinataris: socis de l’AVEET o artistes que gestionen projectes creatius que necessiten finançament públic.
Es tracta d’un curs de nivell iniciació i s’adreça a professionals creatius amb poca o gens d’experiència prèvia en qüestions de gestió, producció i/o administratives.

Preu: Gratuït per a sòcies de l’AVEET/ 15€ per a no sòcies.

CONTEXT

Les convocatòries públiques són eines de finançament a l’abast dels creadors i creadores per al desenvolupament dels seus projectes. Donat que l’esperit de les convocatòries és establir criteris objectius per la concessió del finançament,  el coneixement del llenguatge administratiu és determinant per tal d’elaborar documents capaços de traslladar l’esperit artístic del que s’està treballant, al llenguatge burocràtic.

Malauradament no és gens estrany en l’entorn cultural, especialment entre creadors amb poca experiència prèvia amb l’administració, presentar projectes amb errors administratius o amb manca de documentació que els pot fer fora de la convocatòria, o com a mínim els impedeix aconseguir puntuació en determinats barems ja que no han traslladat als documents administratius, l’esperit d’organització i innovació que estan investigant en les seues propostes artístiques.

METODOLOGIA

Aquest taller serà fonamentalment pràctic i tractarà  una convocatòria concreta: la Modalitat de Creació de les Ajudes de Teatre i Circ de l’IVC. Es treballarà tenint en compte els projectes individuals dels participants, que es podran analitzar i posar d’exemple.

CONTINGUTS

L’objectiu de les sessions és ajudar a entendre el llenguatge administratiu i practicar en l’elaboració de documents, per tal d’aconseguir comunicar d’una forma veraç i objectiva totes les possibilitats del nostre projecte artístic ajustant-se als requisits establerts en la convocatòria.

El contingut no entrarà a considerar el fons de les convocatòries, qüestionar barems, criteris o altres aspectes de caire polític. Només llegirem i treballarem sobre el que està escrit.

El curs plantejarà els continguts de forma pràctica en dues sessions, fent servir els casos reals dels projectes dels participants.

Sessió 1 (2h). 

1. Guia bàsica de llenguatge administratiu.

1.1. Convocatòries públiques, com llegir-les, entendre-les i saber si són adequades per al nostre projecte

1.2. Anàlisi de la terminologia i els conceptes bàsics

2. El projecte, anàlisi del document per transmetre realment allò que vull fer.

2.1. Esquema de contingut

Sessió 2 (2h).

2. El projecte, anàlisi del document per transmetre realment allò que vull fer

2.2. Recomanacions sobre format i estructura del document.

3. El pressupost, com dissenyar-lo en vinculació amb el disseny artístic i de producció de la idea creativa.

3.1. Estructura bàsica del pressupost

3.2. Com llegir xifres. Com reflectir els conceptes de la viabilitat econòmica i la distribució de fonts de finançament.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ AL CURS

Mostra els detalls

Inici:
febrer 23-09:30
Finalització:
febrer 26-13:30
Cost:
Gratuït - 15€
Categoria d'Esdeveniment:
Web:
https://forms.gle/PLgenRAgBr38Ffgn7

Recinte

Online

Organitzador

AVEET
Email:
escriptoresiescriptorsteatrals@gmail.com
Web:
www.aveet.eu