TORMO, DANIEL

Daniel Tormo

Textos

Decathlon

Trajectòria

Daniel Tormo (Vallada, 1982). Actor, dramaturg i empresari teatral, membre fundador de CRIT Companyia de Teatre i co-director del projecte teatral europeu Escena Erasmus.

Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de València i amb estudis de filologia italiana realitzats a Pisa i Nàpols, compta amb diverses publicacions relacionades amb els projectes teatrals de què forma part o amb l’aprenentatge de llengües a través del teatre.

Impulsor, junt a Anna Marí i Josep Valero, de diversos projectes com la campanya de teatre “Escena Jove”, la xarxa europea d’universitats i escoles d’Art dramàtic “Erasmus Scene Network” (per la que rep el Premi Carlemany de la joventut del Parlament Europeu), els festivals “Festival de dins” i “Tercera Setmana”, el projecte “Les europes menudes” o els projectes de recuperació dels ideals de “La Barraca” de Garcia Lorca premiats pel Ministeri de Cultura: “La Nave de los locos”, “El maravilloso retablo de las maravillas europeas” o “Lorca, Calderón y los estudiantes de Babel”. Actualment treballa en un projecte europeu aprovat en 2017 per tal d’integrar a persones refugiades en els treballs de tres companyies europees.

Ha estat convidat a exposar en diverses ocasions els projectes de CRIT com a exemple de bones pràctiques a la Comissió de Cultura del Parlament Europeu a Brusseles, als Encontres Culturals de les Regions Europees a Toulouse, als cicles “Conecta2 a Europa” del Grupo Vocento, a les jornades sobre Europa de SGAE i a diverses universitats i escoles d’Art dramàtic d’Itàlia i Espanya.

Com a dramaturg, ha vist estrenar les peces següents:

En solitari:

La vida inventada (CRIT. 2017)

Decathlon (Escena Erasmus. 2016)

Perrerías (Escena Erasmus. 2015)

El bombero de Bucarest (Escena Erasmus. 2014)

Y cambiamos de vida (Escena Erasmus. 2013)

Miguel Hernández. Después del odio (CRIT. 2010)

En col·laboració amb Anna Marí:

Quatre-cents! (CRIT. 2013)

Lorca, Calderón y los Estudiantes de Babel (Escena Erasmus. 2012)

El Maravilloso Retablo de las Maravillas Europeas (Escena Erasmus. 2011)

Europa o la Nave de los locos (Escena Erasmus. 2010)

 

Deixa un comentari