SANCHO HUERGA, RUTH

 

Entre vía y ví-a….

Billete Abierto

(Castelló de la Plana, Espanya)

Llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona compta amb un Màster de Recerca en Arts per la Universitat RMIT de Melbourne (Austràlia) pel qual va obtenir el premi The Australian Endeavour Awards 2012 . També va estudiar Art Dramàtic en el Laboratori de Teatre William Layton (Madrid) i al Col.legi del Teatre (Barcelona). Ruth és actriu, dramaturga, poeta, directora i professora. Alguns dels seus treballs han estat publicats en revistes i diaris. Com a autora ha participat en Festivals Internacionals com ara ‘Melbourne Writers Festival’ 2005, ‘Overload Poetry Festival’ el 2006 i 2010, ‘Perth Poetry Festival’ 2011I IFLIT Melbourne 2012.

Entre els seus treballs d’autoria i direcció més rellevants destaquem: Flors del taronger, Tribut a Miguel Hernández (Premi del Programa de Cooperació Cultural 2010, Melbourne, Austràlia, subvencionat pel Ministeri d’Educació i Cultura d’Espanya), Trip-T(l) ics, instal·lació de Poesia Interactiva (Premi Programa de Cooperació Cultural 2011, subvencionat pel Ministeri d’Educació i Cultura d’Espanya, la Universitat Nacional Australiana, Centre d’Estudis Europeus i la Universitat RMIT), Entre vía i vía… (Premi de dramatúrgia ‘JOVES CREADORS ‘, atorgat per la Generalitat de la Comunitat Valenciana, 1995)

Altres de les seves obres com a dramaturga són: Bitllet Obert (estrenada al Teatre del Raval de Castelló, 2014), La casa de la bruixa Amarguis (obra de teatre infantil estrenada a la sala Dant de Madrid), Alicia (coautora amb Concha Párraga en la versió d’Alicia a través del Mirall, estrenada a la Teatre Pradillo de Madrid), Gore-Visió (coautora amb Concha Párraga, estrenada a la Sala Triangle de Madrid).

Del seu treball actoral destaquem la nominació a millor actriu al premi nacional australià Green Theatre Awards 2013 pel seu paper a Blood Wedding (Noces de Sang) dirigit per Marion Potts per a la Malthouse Theatre Company.

Per a més informació poden visitar la seva pàgina web: www.ruthsanchoartist.com