SÁNCHEZ, VÍCTOR

VÍCTOR SÁNCHEZ

Textos

Caballos salvajes no me arrancarían de aquí
Todos se han ido

 

Trajectòria

(València, España; 1985)

Llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona i Màster en Gestió Cultural (Universitat de València). Complementa la seva formació a l’Obrador de dramatúrgia de la Sala Beckett de Barcelona amb José Sanchis-Sinisterra, Paco Zarzoso, Joseph Danan (Escriptura dramàtica i performance escènica), April De Angelis (Royal Court of London) i a Panorama Sur (Buenos Aires)

Els seus treballs més rellevants com a director i dramaturg són Uns amors, uns indrets (Sala La Columna, Port de Sagunt 08); Cavalls salvatges no m’arrancarien d’ací (Versus Teatre 11, Antiga Tabacalera, Madrid, 11), guardonat amb el Premi INJUVE atorgat pel Ministeri de Joventut, Política Social i Igualtat a la millor proposta escènica del 2011; Escritos desde el fuego (Accèssit especial Beca Desperta; Nau Ivanow 11); i Nosaltres no en matarem amb pistoles (Assaig obert estrenat al Teatre Lliure de Barcelona, 12), de la qual s’estrena la versió anglesa (We will not shoot ourselves) al Rosemary Brunch Theatre i al King ‘s Theatre, ambdós a Londres. També ha dirigit una versió de Platònov de Txèkhov (ITB, Barcelona, 10), amb dramatúrgia de Lucía Carballal.

El 2013 estrena El estado de la piedra, espectacle basat en textos d’Alejandra Pizarnik, Sylvia Plath, Virginia Woolf i Sarah Kane, encarregat per la Unitat d’Igualtat de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. Al setembre es munta a Santiago de Xile (Casa Rodante) per deu directors residents a la ciutat Todos se han ido. Participa a la Biennal d’Art Jove de Buenos Aires amb el projecte internacional Long Distance Affair, per al qual escriu el text curt El alma rebosante de dulce deleite jamás será profanada.

El 2014 escriu i dirigeix Ya no vestiré más el rojo en la España azul, i signa la dramatúrgia i coordina el projecte textual col · lectiu No hables de ello, realitzat per la plataforma de dramaturgs iberoamericans OTI (Organització Teatral Iberoamericana) i estrenada dins del festival Russafa Escènica 2014 (INVERNADERO). També estrena al mateix festival Y pariremos la tierra. Treballa com a assistent i ajudant de direcció de Magda Puyo, Joan Castells i Carme Portaceli.

És membre fundador de l’OTI (Organització Teatral Iberoamericana), plataforma de creadors escènics iberoamericans. Presenta els seus treballs amb la companyia Cavalls i més recentment amb el col · lectiu WICHITA CO.

 

Trayectoria

Licenciado en Dirección y Dramaturgia por el Institut del Teatre de Barcelona y Máster en Gestión Cultural (Universitat de València). Complementa su formación en el Obrador de dramaturgia de la Sala Beckett de Barcelona con José Sanchis-Sinisterra, Paco Zarzoso, Joseph Danan (Escritura dramática y performance escénica), April De Angelis (Royal Court of London) y Alejandro Tantanian (Panorama)

Sus trabajos más relevantes como director y dramaturgo son Uns amors, uns indrets (Unos amores, unos lugares; sala La Columna, Port de Sagunt 08); Cavalls salvatges no m’arrancarien d’ací (Caballos salvajes; Versus Teatre 11, Antigua Tabacalera, Madrid, 11), galardonado con el Premio INJUVE otorgado por el Ministerio de Juventud, Política Social e Igualdad a la mejor propuesta escénica del 2011; Escritos desde el fuego (Accésit especial Beca Desperta; Nau Ivanow 11); y Nosaltres no ens matarem amb pistoles (Nosotros no nos mataremos con pistolas; Assaig obert estrenado en el Teatre Lliure de Barcelona, 12), de la cual se estrena la versión inglesa (We won’t shoot ourselves) en el Rosemary Brunch Theatre y en el King’s Theatre, ambos en Londres. También ha dirigido una versión de Platònov de Chejov (ITB, Barcelona, 10), con dramaturgia de Lucía Carballal.

En 2013 estrena El estado de la piedra, espectáculo basado en textos de Alejandra Pizarnik, Sylvia Plath, Virginia Woolf y Sarah Kane, encargado por la Unitat d’Igualtat de la Facultad de Ciencias Sociales de la Universidad de Valencia. En septiembre se monta en Santiago de Chile (Casa Rodante) por diez directores residentes en la ciudad Todos se han ido. Participa en la Bienal de Arte Joven de Buenos Aires con el proyecto internacional Long Distance Affair, para el cual escribe el texto corto El alma rebosante de dulce deleite jamás será profanada.

En 2014 escribe y dirige Ya no vestiré más el rojo en la España azul, y firma la dramaturgia y coordina el proyecto textual colectivo No hables de ello, realizado por la plataforma de dramaturgos iberoamericanos OTI (Organización Teatral Iberoamericana), espectáculo estrenado en Russafa Escènica 2014 (INVERNADERO). También estrena en el mismo festival Y pariremos la tierra. Trabaja como asistente y ayudante de dirección de Magda Puyo, Joan Castells y Carme Portaceli.

Es miembro fundador de la OTI (Organización Teatral Iberoamericana), plataforma de creadores escénicos iberoamericanos. Presenta sus trabajos con la compañía Cavalls y más recientemente con el colectivo WICHITA CO.

bloc weblog de Víctor Sánchez.Perfil en Facebook