RODRÍGUEZ LUCAS, RUBÉN

Textos:

MAÑANA

Trajectòria:

Llicenciat en Art Dramàtic per l’ESAD de València. En acabar els seus estudis realitza cursos de dansa amb Marta Carrasco, Mar Gómez, Arnold Taraborrelli, Laura Kumin i d’interpretació amb Begoña Valle, Juan Carlos Gené i Gerardo Herrero entre d’altres. Més endavant s’interessa per l’escena contemporània i assisteix a tallers amb La Tristura i amb Juan Domínguez i d’escriptura amb Patricia Pardo, Paco Zarzoso, Laila Ripoll i Alberto Conejero. Al 2011 presenta la seva tesina del Màster d’Estudis Hispànics Avançats: Especialitat Arts Escèniques, de la Universitat de València. En l’actualitat estudia el Grau d’Història de l’art a la universitat de València i ball flamenc.
Com a dramaturg ha estrenat Transmutación; A solas; Tiempo loco, loco, loco; Hera al gioco. Té publicats alguns poemes i les obres dramàtiques En ningún tiempo, Mañana i Transmutación. En 2003 va guanyar el Primer Premi de Textos Teatrals L’Esglai-Teatre amb la seua obra Mañana. Ha treballat tant en teatre com en el sector audiovisual. Actualment compagina la seua feina d’actor i direcció amb la docència. Ha impartit classes a diferents escoles de teatre i des de 2003 a 2014 va ser professor a l’Escola Municipal de Teatre de Castelló. També imparteix classes ocasionalment a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València i en l’actualitat imparteix tallers d’expressió corporal i comunicació no verbal a la Universitat Jaume I de Castelló, dins del Màster d’Intel·ligència Emocional i Coaching.

Com a actor, ha intervingut, entre altres, en els següents espectacles teatrals: La família del anticuario de Casa de locos, Tànatos show i Cendres de La Medusa Project, Tempus, Tot Esperant i Viatgers de Visitants, A solas de Baobab Laboratoro Teatral, Infinities de Teatres de la Generalitat Valenciana, Història del soldat de Taff Teatre. En cinema ha participat en El coche de pedales de Ramón Barea, Belcebú de Sergio Blasco i com a coach d’actors a El monstruo del pozo de Belen Macías i El topo d’Alex Crespo. Ha dirigit dos curtmetratges, Dando réplica i Cambio de marcha. Com a director teatral ha dirigit diverses obres per a l’EMT de Castelló. Per a la companyia Visitants també ha dirigit Judith & Paul, i per Las libélulas va a dirigir La pluma y el martillo per al Festival Cabanyal Íntim 2016.