NOVELLA, ADRIÁN

adrian-novella

Trajectòria

(València, 1991)

Titulat en interpretació per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València, postgraduat en pedagogia teatral per l’Institut del Teatre de Barcelona i Màster en Estudis Teatrals de l’Institut del Teatre i la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest últim s’especialitza en Teoria i pràctica dels processos creatius, on realitza un treball de recerca sobre dramatúrgies per a la inclusió del públic, tema que marca les seues últimes obres: “El sueño de las galaxias”, “Maruschka. Comèdia russa sobre la nostra terreta” -Premi Micalet de Teatre 2017-, “Joc de xiquetes/Juego de niñas” -Premi MAX del públic 2018-, i la darrera, “El pacte”.

També és Premi de Teatre Infantil Escalante 2017 per la seua obra “El xiquet que volia una falda escocesa”, i guanyador del III Torneig de Dramaturgia Valenciana amb “Los tardones”. Ha fet diferents adaptacions d’obres i novel·les per a l’ESAD València, i per a l’Escola Coral de Quart de Poblet.

La seua formació com a dramaturg ha vingut de la mà de José Sanchis Sinisterra, Paco Zarzoso, Itziar Pascual, Beth Escudé, Carles Batlle i Xavier Albertí, entre altres. Com a actor ha treballat amb directors com Chema Cardeña, Edison Valls o Vicente Genovés i en companyies com La Cubana.

És membre fundador de Bullanga Compañía Teatral, en la qual dirigeix gran part de les seues obres, i treballa com a mestre de teatre per a diferents centres i institucions.

Deixa un comentari