NOVELLA, ADRIÁN

adrian-novellaTextos

Maruschka

Un_amor_de cuento

El_siguiente_compas

Trajectòria

Llicenciat en interpretació textual per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València. Postgraduat en pedagogia teatral per l’Institut del Teatre de Barcelona i Màster en Estudis Teatrals per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut del Teatre. Complementa la seua formació com escriptor de teatre amb dramaturgs com José Sanchis Sinisterra o Carles Batlle, entre altres.

Comença amb la direcció i la dramatúrgia en 2009 amb el grup de teatre amateur “Memfis”, i és en 2014 quan estrena la seua obra, La Gloria del pueblo, de manera professional, amb Bullanga Compañía Teatral. Aquest mateix any, escriu i dirigeix El siguiente compás per a l’Escola Coral de Quart de Poblet i també escriu Locos de amor per a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València.

En 2015 escriu una obra dirigida al públic familiar, basada en La vida es sueño de Calderón de la Barca que, en barrejar teatre clàssic i ciència-ficció, es va titular El sueño de las galaxias. També aquest any escriu i dirigeix Maruschka. Comèdia russa sobre la nostra terreta per al Festival Russafa Escènica. Al qual torna al 2016 per a estrenar Joc de xiquetes, fruit de la seua investigació sobre la inclusió del públic, que va fer per al Màster d’Estudis Teatrals.

És membre fundador de Bullanga Compañía Teatral, actor, director i professor de teatre.

Trayectoria

Licenciado en interpretación textual por la Escuela Superior de Arte Dramático de Valencia. Posgraduado en pedagogía teatral por el Instituto del Teatro de Barcelona y Máster en Estudios Teatrales por la Universidad Auntónoma de Barcelona y el Instituto del Teatro. Complementa su formación como escritor de teatro con dramaturgos como José Sanchis Sinisterra o Carles Batlle, entre otros.

Comienza con la dirección y la dramaturgia en 2009 con el grupo de teatro amateur “Memfis”, y es en 2014 cuando estrena su obra La Gloria del pueblo de manera profesional, con Bullanga Compañía Teatral. Este mismo año, escribe y dirige El siguiente compás para la Escuela Coral de Quart de Poblet y también escribe Locos de amor para la Escuela Superior de Arte Dramático de Valencia.

En 2015 escribe una obra dirigida al público familiar, basada en La vida es sueño de Calderón de la Barca que, al mezclar teatro clásico y ciencia-ficción, se tituló El sueño de las galaxias. También este año escribe y dirige Maruschka. Comèdia russa sobre la nostra terreta para el Festival Russafa Escènica. Al que vuelve en 2016 para estrenar Joc de xiquetes, fruto de su investigación sobre la inclusión del público, que hizó para el Máster de Estudios Teatrales.

Es miembro fundador de Bullanga Compañía Teatral, actor, director y profesor de teatro.

Obres escrites / Obras escritas:

Historias de un banco (2009)
El secreto de los Schumann (2010)
La Gloria del pueblo (2013)
El siguiente compás (2014)
Locos de amor (2014)
El sueño de las galaxias (2015)
Maruschka. Comèdia russa sobre la nostra terreta (2015)
Un amor de cuento (2016)
Joc de xiquetes (2016)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>