Posted on

NOVA JUNTA I ACTIVITATS PER AL 2017

Assemblea General de Socis. 4 de març de 2017
Assemblea General de Socis. 4 de març de 2017

AVEET, Associació Valenciana d’escriptores i escriptors teatrals ha triat, en assemblea anual de socis, la nova Junta que marcarà les vies d’acció de cara al 2017. Lautora castellonenca Sònia Alejo, ha sigut la persona encarregada de presidir durant aquest any el treball de lassociació, en substitució de l’autor alacantí Paco Sanguino, un treball que té entre les seues línies argumentàries la promoció i difusió de lautoria valenciana i la defensa i visibilització dels drets de les escriptores i escriptors teatrals tant en l’àmbit local com estatalment.

La Junta dAVEET, a més, comptarà amb Xavier Puchades com a secretari dorganització, Ana Millàs com a tresorera i Antonia Bueno i Jaume Policarpo com a vocals. A banda, a lAssemblea general celebrada el passat 4 dabril, es van conformar diferents grups de treball que marcaran les línies d’acció de lassociació per a aquesta nova temporada. Patrícia Pardo, Gabriel Ochoa, Pedro Montalbán Kroebel, Begoña Tena, Javier Sahuquillo i Guadalupe Saéz són algunes de les persones encarregades de dur endavant les diferents àrees de treball que porta en marxa AVEET.

Enguany, des de l’associació, els esforços aniran encaminats a realitzar accions de visibilització de les autores i autors teatrals valencians. Des de cicles de lectures dramatitzades, fins a publicacions de textos, així com un homenatge a un dels fundadors d’AVEET i un referent de la cultura teatral valenciana, Josep Lluis Sirera. També la planificació d’unes jornades per a autors, on reflexionar i compartir preocupacions i realitats, i buscar solucions o accions conjuntes.

AVEET es va fundar el 2013 front de la necessitat de mostrar i fer evident el treball i la situació de preacarietat que patien i, encara pateixen, les autores i autors valencians. En l’inici de lAVEET i per a 2014 i 2015, el grup de treball conformat en Junta Directiva de lAVEET va estar compost per: Sònia Alejo, Antonia Bueno, Jerónimo Cornelles, Juli Disla, Roberto García, Patrícia Pardo, Jaume Policarpo, Xavier Puchades, Guadalupe Sáez, Francesc Sanguino, Josep Lluís Sirera, Begoña Tena i Carmen Valera.

Entre les accions de major visibilitat del col·lectiu es troba lactivitat duta a terme el passat 20 de gener de 2017 en la qual es van entregar a l’Institut Valencià de Cultura basquets plens de textos dautoria valenciana no produïts o coproduïts per lIVC un document amb diferents reivindicacions com l’augment de la producció de textos dramàtics de dramatúrgia viva, pressupost digne per als autors i autores, promoció i temps d’exhibició a lalçada de qualsevol teatre públic, exhibició en les sales de València, Castelló i Alacant i diferents peticions respecte de les ajudes d’escriptura.

Assemblea General de Socis. 4 de març de 2017
Assemblea General de Socis. 4 de març de 2017

Deixa un comentari