MARÍ, ANNA

Anna Marí

Enllaços a webs pròpies:

www.teatrecrit.com / http://www.escenaerasmus.eu/

Trajectòria

Anna Marí és actriu, dramaturga, directora i empresària teatral, membre fundadora de CRIT Companyia de Teatre i co-directora del projecte teatral europeu Escena Erasmus.

Doctora en Filologia Anglesa i Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València, exerceix com a investigadora i professora en aquesta universitat de 2003 a 2007. Rep 7 anys de formació actoral i dramatúrgica, i adquireix experiència en el campde la producció teatral, en el Grup de Teatre de la Universitat de València. Posteriorment, amplia la seua formació amb professionals como Eusebio Calonge, Vicente Fuentes, Isabel Úbeda (Odin Teatret), Fabio Mangolini, Walli Höfinger y Christiane Hommelsheim

(Roy Hart), El Pont Flotant, María Colomer o Pepe Galotto. El 2008 crea, junt a Daniel Tormo i Josep Valero, la companyia de teatre CRIT. Els seus espectacles solen comptar amb l’autoria dels integrants de la companyia i s’han representat més de 500 vegades arreu de la Comunitat Valenciana, les Illes Balears, Catalunya i Aragó.

El 2009 crea, junt a Daniel Tormo i Josep Valero, el projecte Escena Erasmus, pel que rep un dels Premis Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu al millor projecte cultural europeu. El 2010 el projecte Escena Erasmus es presenta al Parlament a Brussel·les. Amb CRIT ha desenvolupat durant aquests anys diversos projectes com la campanya de teatre per a estudiants “Escena Jove”, la xarxa europea d’universitats i escoles d’art dramàtic “Erasmus Scene Network”, els festivals “Festival de dins” i “Tercera Setmana”, el projecte “Les Europes menudes” o els projectes de recuperació dels ideals de “La Barraca” de García Lorca premiats pel Ministeri de Cultura: “La nave de los locos”, “El maravilloso retablo de las maravillas europeas” o “Lorca, Calderón y los estudiantes de Babel”.

Actualment treballa en un projecte europeu aprovat en 2017 per tal d’integrar persones refugiades en els treballs de tres companyies teatrals europees.

Com a dramaturga, ha vist estrenar les peces següents:

En solitari:

1936-2025: La Guerra Civil Europea, diverses escenes i coordinació dramatúrgica (Escena Erasmus. 2016)

La tanca, la barca i la maleta (Escena Erasmus. 2016)

Why English? (CRIT. 2015)

Odissea, adaptació teatral de l’Odissea d’Homer (Assaig Grup de Teatre de la Universitat de València. 2010)

Espill, adaptació teatral d’Espill de Jaume Roig (CRIT. 2008. Publicada a Edicions del Bullent)

En col·laboració amb Daniel Tormo:

Quatre-cents! (CRIT. 2013)

Lorca, Calderón y los estudiantes de Babel (Escena Erasmus. 2012)

El maravilloso retablo de las maravillas europeas (Escena Erasmus. 2011)

Europa o la nave de los locos (Escena Erasmus. 2010)

(Castellano)

Anna Marí es actriz, dramaturga, directora y empresaria teatral, miembro fundadora de CRIT Companyia de Teatre y co-directora del proyecto teatral europeo Escena Erasmus.

Doctora en Filología Inglesa y Licenciada en Filología Catalana por la Universitat de València, ejerce como investigadora y profesora en esta universidad de 2003 a 2007.

Recibe 7 años de formación actoral y dramaturgica, y adquiere experiencia en el campo de la producción teatral, en el Grup de Teatre de la Universitat de València.

Posteriormente, amplía su formación con profesionales como Eusebio Calonge, Vicente Fuentes, Isabel Úbeda (Odin Teatret), Fabio Mangolini, Walli Höfinger y Christiane

Hommelsheim (Roy Hart), El Pont Flotant, María Colomer o Pepe Galotto.

En 2008 crea, junto con Daniel Tormo y Josep Valero, la compañía de teatro CRIT. Sus espectáculos suelen contar con la autoría de los integrantes de la compañía y se han

representado más de 500 veces en la Comunidad Valenciana, las Islas Baleares, Cataluña y Aragón.

En 2009 crea, junto con Daniel Tormo y Josep Valero, el proyecto Escena Erasmus, por el que recibe uno de los Premios Carlomagno de la Juventud del Parlamento Europeo al

mejor proyecto cultural europeo. En 2010 el proyecto Escena Erasmus se presenta en el Parlamento en Bruselas.

Con CRIT ha desarrollado durante estos años varios proyectos como la campaña de teatro para estudiantes “Escena Jove”, la red europea de universidades y escuelas de arte

dramático “Erasmus Scene Network”, los festivales “Festival de dins” y “Tercera Setmana”, el proyecto “Las pequeñas Europas” o los proyectos de recuperación de los ideales de “La Barraca” de García Lorca premiados por el Ministerio de Cultura: “La nave de los locos”, “El maravilloso retablo de las maravillas europeas” o “Lorca, Calderón y los estudiantes de Babel”.

Actualmente trabaja en un proyecto europeo aprobado en 2017 para integrar a personas refugiadas en los trabajos de tres compañías teatrales europeas.

Como dramaturga, ha visto estrenar las piezas siguientes:

En solitario:

1936-2025: La Guerra Civil Europea, varias escenas y coordinación dramatúrgica(Escena Erasmus. 2016)

La tanca, la barca i la maleta (Escena Erasmus. 2016)

Why English? (CRIT. 2015)

Odissea, adaptación teatral de la Odisea de Homero (Assaig Grup de Teatre de la Universitat de València. 2010)

Espill, adaptación teatral de Espill de Jaume Roig (CRIT. 2008. Publicada en Edicions del Bullent)

En colaboración con Daniel Tormo:

Quatre-cents! (CRIT. 2013)

Lorca, Calderón y los estudiantes de Babel (Escena Erasmus. 2012)

El maravilloso retablo de las maravillas europeas (Escena Erasmus. 2011)

Europa o la nave de los locos (Escena Erasmus. 2010)

Deixa un comentari