Posted on

Jornades al voltant de la Creació de Teatre Infantil i Juvenil – Teatre Escalante

AVEET ORGANITZA LES JORNADES AL VOLTANT DE LA CREACIÓ DE TEATRE INFANTIL I JUVENIL – TEATRE ESCALANTE PER IMPULSAR EL CONREU DE L’ESCRIPTURA PER A LA INFANTESA

Els mesos de juny i juliol es realitzaran diferents activitats en les quals participen  professionals reconeguts de l’escriptura de teatre infantil com Itziar Pascual i Suzanne Lebeau

L’Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors Teatrals, a partir d’un encàrrec del Centre Teatral Escalante, organitza les Jornades al voltant de la Creació de Teatre Infantil i Juvenil. Aquestes jornades inclouen diferents activitats. Una d’elles la realització d’un taller d’aproximació a la dramatúrgia per a xiquetes i xiquets. El taller serà impartit per la dramaturga i docent de la RESAD Itziar Pascual, que aportarà els assistents exercicis, recomanacions, reflexions teòriques i recursos específics per a la creació de textos adreçats a aquest tipus de públic.

El taller d’escriptura anirà complementat per una trobada al voltant de  l’escriptura de teatre infantil i juvenil. A aquesta trobada serà posterior al taller i estarà oberta al públic. “Considerem important que hi haja una ampla representació de dramatúrgies per a la infantesa i la joventut, amb varietat de procedència i de al tipus de treball que realitzen”, comenten des de l’associació. Han convidat a participar a diferents dramaturgs i dramaturgues que escriuen habitualment teatre per a la infantesa i joventut. I han incidit en la presència d’autores i autors  tant del País Valencià com d’altres comunitats autònomes que treballen en aquest àmbit . Els participants de la Trobada seran:

  • Nieves Rodríguez, dramaturga i component del grup de treball de Primer Acto “El carrusell de los ogritos” (Madrid).
  • Izpiñe Soto, creadora i component del grup Hortzmuga Teatroa (Bilbao).
  • Jokin Oregi, creador i component del grup Marie de Jongh (Bilbao).
  • Jordi Palet i Puig, docent en l’Institut del Teatre (Barcelona).
  • Jaume Policarpo, titellaire i dramaturg de Bambalina Teatre Practicable (València).
  • Tomás Afán, dramaturg, actor, director i productor teatral, codirector de la cia. «La Paca» (Jaén).

Completa aquestes jornades la trobada amb Suzanne Lebeau, dramaturga canadenca i referent imprescindible en la nova escriptura teatral per als més menuts. L’associació ha volgut donar-li a aquesta trobada un caràcter proper i la xarrada es desenvoluparà “al voltant d’un cafè”. L’objectiu és que puga esdevindre un espai per a conèixer d’a prop el treball de Lebeau i d’intercanvi d’experiències entre professionals d’una manera pràctica, vivencial i participativa.

Amb aquestes jornades, AVEET i el Centre Teatral Escalante pretenen estimular la creació de textos teatrals per a la infantesa i la joventut de la nostra dramatúrgia.

El taller es celebrarà els dies 19, 20 i 21  de juny, seguit per  la trobada al voltant de l’escriptura de teatre infantil  i juvenil el divendres 22.  Tot aquest primer bloc tindrà lloc a la seu de SGAE a València (Blanqueries,  6). La trobada amb Suzanne Lebeau es celebrarà el diumenge 15 de juliol, amb horari i lloc per determinar.

Les dues trobades estan obertes al públic en general i són gratuïtes amb inscripció prèvia a través del correu escriptoresiescriptorsteatrals@gmail.com

El termini per inscriure’s al taller de Itziar Pascual estarà obert fins el 12 de juny. FORMULARI D’INSCRIPCIÓ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScftAafltu69MQdQ-gJR_KEub12qqhQ5H5zRl8ICU-t2ATBlw/viewform?usp=sf_link 

El dia 13 de juny vos confirmarem si teniu plaça en el taller.

Ingrés de quotes de les persones confirmades: del 13 al 15 de juny.