Posted on

II JORNADES DE CREACIÓ DE TEATRE INFANTIL I JUVENIL – Del 21 al 24 de maig 2019

Amb l’objectiu d’estimular la creació de textos teatrals per a la infància i la joventut, el Teatre Escalante ens encomana de nou a l’Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors Teatrals (AVEET) les II Jornades de Creació de Teatre Infantil i Juvenil.

Per segon any consecutiu i atenent als bons resultats de l’any passat,  donem continuïtat conjuntament a aquesta activitat amb l’objectiu de dotar les persones dedicades a la dramatúrgia d’eines, recursos i estratègies per a l’escriptura destinada al públic més jove.

Els destinataris de l’activitat són, en primer lloc, tots els dramaturgs i dramaturgues sòcies d’AVEET, i, però també qualsevol dramaturg/a, director/a d’escena, escriptor/a o guionista interessat/da en iniciar-se en l’escriptura adreçada a la infantesa i la joventut. També està obert a estudiants de dramatúrgia, guió o escriptura creativa amb coneixements bàsics de l’escriptura teatral.

El taller d’enguany l’impartirà Rosa Díaz de la companyia La Rous, del 21 al 23 de maig en la seu de la SGAE de València, en horari de matins. Durant tres dies, i partint de l’escriptura teatral com a procés de creació per a canalitzar emocions, sentiments i parar-se a descobrir, Díaz plantejarà preguntes sobre la dificultat de traslladar a escena allò genuí i vertader com a experiència personal. Una manera de “despullar-se” davant l’espectador i de mostrar la visió personal del món. I tot això per a analitzar la dificultat de ser honestos amb el que es vol comptar i el que es considera “políticament correcte” quan es crea per a la infància i joventut.

Aquest taller anirà complementat amb una trobada posterior oberta al públic en què participaran les companyies La Baldufa, Ultramarinos de Lucas, i dramaturgs i creadors com la mateixa Rosa Díaz, Gemma Miralles, Paco Romeu, Marisol Sales i Adrián Novella. Tots ells estaran presents en una trobada que es desenvoluparà el 24 de maig a les 10h en la SGAE i que es planteja com un intercanvi d’experiències entre professionals de l’escriptura infantil i juvenil i que pot servir també d’estímul per a aquells que no escriuen habitualment teatre infantil.