Posted on

AVEET organitza la Trobada de Reflexió sobre la Professió de l’Escriptura Teatral

El pròxim dilluns, 12 de març, de 10am a 14h, tindrà lloc a la seu de SGAE- Valencia (Blanqueries, 6)- la Trobada de reflexió sobre la professió de l’escriptura teatral –Entre la vocació i l’ofici–.

Es tracta d’una trobada de debat obert  sobre tots aquells aspectes que defineixen la retribució de l’escriptura teatral i en el que s’abordaran temes relacionats amb la contractació, la gestió drets,  així com la defensa col·lectiva dels drets professionals.

Intervendrán:

1.- Benvinguda (Sonia Alejo, Presidenta de AVEET)

2.- Resultats de l’enquesta “Estat de la Professió” realitzada per AVEET (Begoña Tena i Pedro Montalbán, coordinadors de la Trobada)

3.- EDAV como agent dinamitzador i de cohesió dels guionistes valencians. Línies d’acció i nous reptes (María Mínguez, vocal Junta Directiva EDAV).

4.- Encàrrecs i fraus a l’autor (Aurora Mateos, autora i advocada).

5.- Gestió i cobrament de drets d’autor des de la SGAE (Jorge Sánchez, (Jorge Sánchez, Gerent d’Artes Escèniques de SGAE).

5.- L’agència teatral: un model per descobrir i molt de camí per recórrer (Marta Fluvià, agent teatral, fundadora i gerent de Marta Fluvià Agency).

6.-  Acceptar encàrrecs a cegues i altres vicis (Rodolf Sirera, Dramaturg i guionista).

7.- Col·loqui-Debat (Moderat per Jaume Policarpo, autor i director d’escena)

L’escriptura teatral: Entre la vocació i l’oficio

El debat públic sobre l’escriptura teatral es centra, habitualment, en abordar aspectes creatius o de tendències, i deixa sempre de banda -en l’àmbit públic- tot allò que té a veure amb la seua retribució. Allò retributiu es tracta, a tot estirar, en rogles o converses de cafè i és objecte de reflexió individual quan rebem els nostres extractes bancaris. Evitant qualsevol discussió, aquest tema queda fora de focus.

Instal·lats en la precarietat, dubtem ja de si l’escriptura teatral és oci, negoci, ofici o vici, o de si el model econòmic que millor la defineix és el de l’auto-explotació, el de treball assalariat o el d’emprenedoria neoliberal.

L’AVEET té entre els seus objectius la defensa dels interessos professionals, així com el de promoure la justa participació dels i les autores en els resultats econòmics de l’explotació de les seues obres. La trobada respon a la inquietud dels membres d’AVEET per aquesta temàtica, que han manifestat a través d’una enquesta sobre l’estat de la professió”, els resultats de la qual es presentaran durant la jornada.

És recomanable realitzar inscripció prèvia en: escriptoresiescriptorsteatrals@gmail.com , indicant nom i cognoms.